Hållbarhetsrapportering är ett nytt förslag från regeringen

Regeringen föreslår att storföretag ska rapportera sitt miljöarbete. Ett hållbart samhälle är ett bra samhälle för oss alla att leva i. Men vad är ett hållbart samhälle? Utmaningar som samhällen i hela världen står inför är till exempel klimathot och usla arbetsvillkor. Men det innebär också att företagen måste dra sina strån till stacken och arbeta aktivt för ett hållbart samhälle. Många av de svenska företagen sköter sin hållbarhetsrapportering med bravur, men regeringen vill nu se en ännu bättre utveckling inom området. Hållbarhetsrapportering är en mycket viktig del av regeringens näringspolitik. Svenska företag som har sin produktion utomlands ses ofta som föregångare när det kommer till hållbarhetsarbete. Det är bland annat detta som regeringen vill dra nytta av för att stärka de svenska företagens position på de utländska marknaderna. Många företagsledare har insett att ett bra hållbarhetsarbete kan bidra till att stärka affärsrelationer och företagets varumärke, vilket i sin tur kan leda till ökad produktion, större intäkter och mindre miljöpåverkan.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *