Pengar till sparkontot

Ett sparkonto bör alla människor ha, unga som gamla. Även fast man inte kan lägga undan så mycket varje månad så ska man ändå försöka spara. Det kan vara så lite som 100 kronor men många bäckar små, ni vet. Jag brukar rekommendera mina kunder att om möjligt ha olika sparkonton för olika ändamål. Ett till bilen, ett till semestern och ett till hushållet. Det bästa sättet är att spara pengarna på banken, inte under madrassen. Dels får man ränta på banken och det är mycket säkrare. Jag vet en kille som är i 20 års åldern som sparat till en bil i fem år nu, när han till slut hittade den bilen han ville ha så räckte det med att han lånade 15000 för att kunna köpa bilen. Han var så nöjd och förstår nu det roliga med att spara pengar. Hans nästa steg är att spara till kontantinsatsen på en lägenhet. Så att varje månad när lönen kommer sätter han in så mycket han kan på sitt sparkonto.

En ny bil

(Visited 9 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *