Amortering och värdeminskning

En av de vanligaste sakerna både privatpersoner och företag kommer in för att låna pengar till är en bil. När det kommer till att ta med bil i ett lån gäller det att tänka rätt. Vi banktjänstemän spelar ofta en viktig roll här eftersom det kan spara kunden många tusenlappar att lägga lånen rätt. Något som har varit vanligt de senaste åren när fastighetspriserna har stigit är att lägga in även lånet på bilen i bolånet. Räntan har varit låg och för många har det varit en bra affär att lägga upp det på det sättet. Det finns dock fällor att se upp med. En bil sjunker ofta i värde och amorteringstakten på ett bolån kan göra att värdet på bilen sjunker mer än det som faktiskt betalas av på lånet. Bilen kommer ofta med många kostnader och det gäller att ta med allt från bilverktyg till försäkring i tanken, inte bara lånekostnaden.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *