Kategoriarkiv: Uncategorized

Låna till företaget

Det finns många texter och sajter idag som berör privatlån, men hur fungerar egentligen ett företagslån? Faktum är att det inte behöver vara svårare eller mer komplicerat att låna pengar till sitt företag än privat, men däremot vet alla kanske inte hur det fungerar. Som vanligt bör du börja med att fundera på vilken summa du vill låna. Hos Business Credit kan du låna mellan 10 000 kronor och upp till 500 000 kronor. Därefter väljer du en löptid som passar ihop med summan på lånet. Givetvis bör du också kontrollera räntan, som ofta blir högre ju längre löptid du väljer. Idag kan man ansöka om många lån till företaget direkt via nätet och få besked om sin ansökan redan någon dag därpå. Jag rekommenderar dock att du funderar igenom lånet ordentligt innan du skickar iväg ansökan, så inget blir förhastat gjort.

Milövänligt och ekonomiskt med elmoppe

Jag överdriver inte när jag säger att jag har full kontroll på min ekonomi. Jag vet exakt vilka utgifter jag har utom förstås när det kommer till oförutsedda utgifter som kan vara allt från något som måste fixas med lägenheten till reparationer av bilen. En post i min privatekonomi som jag tycker drar alldeles för mycket pengar är faktiskt bilen. Bensin, försäkringar och reservdelar blir ganska mycket pengar på ett år. Jag har räknat ut att om jag köper en elmoppe online kommer jag att spara in en hel del. Jag kommer att ha kvar bilen men elmoppen fungerar att använda stora delar av året. Dessutom är de miljövänliga!

Tre färgglada mopeder

Skakigt på bostadsmarknaden

Det har varit turbulent de senaste månaderna på bostadsmarknaden. Det är en osäker marknad för både köpare och säljare. De största förlorarna är unga som ska köpa sitt första boende. Vissa experter jämför situationen med 90-talet och tror att de kommer att sjunka ganska rejält och vissa nybyggen är svåra att sälja trots bra läge.

Kille och tjej på restaurang

Sprid ut inköp av presenter under året

En social svårighet som kan uppstå när man pratar om ekonomi är det här med presenter. Tänk dig hur många du vill fira under ett år, mamma, pappa, syskon, kompisar, kanske någon kollega eller liknande. Det svåra är att många födelsedagar kommer på samma gång, de är inte jämnt spridda över året och vissa månader kan inköp av presenter utgöra en stor utgift. Såklart vill vi alla fira våra nära och kära, men det gäller att vara smart för att få din privata ekonomi att gå ihop och inte riskera att sätta din budget i gungning. Ett förslag är därför att sätta dig ned och uppskatta hur många du köper presenter till under ett år. Sedan slår du ihop summan för alla dessa och slår ut på 12 månader. På så sätt kan du skapa ett konto för dina inköp av olika presenter och få ett jämnt flöde i din ekonomi. När du har gjort det är det bara till att köpa dina presenter, till exempel hos Greatdays, slå in och fira dina nära och kära.

Paket i händer

Dejten gick inget vidare

Som jag berättade senast var jag nervös inför en dejt. Tyvärr var den träffen en katastrof ifrån början till slut. Det visade sig att han var i en ekonomisk kris, satt med ett flertal dyra sms-lån och behövde finansiell rådgivning. Vad fräckt! Han hade bjudit ut mig för att jag skulle reda ut hans privatekonomi! Gratis dessutom eftersom han lämpligt nog hade glömt sin plånbok hemma. Herregud, vad ska man som banktjänsteman behöva vara med om? Lagom till att han började föreslå att jag skulle ge honom en låg ränta på ett samlingslån, eftersom vi nu kände varandra och jag kunde ha förtroende för honom, vinkade jag till mig notan och lämnade bordet utan att äta upp. Det sista jag såg var att han hungrigt kastade sig över min dessert med. Jag måste radera informationen om vad jag arbetar med på dejtingsidan jag är medlem på. Den man jag träffar ska ha en skötsam ekonomi och gärna spara i aktier! Men nu till något roligare! Jag har fått bra avkastning på mina fonder och unnade mig en Gopro kamera idag. Det är en bra investering med ett bra andrahandsvärde.

Dessert med chokladsås

Underhåll av huset – en investering!

Jag har länge haft en märklig lukt i mitt kök. Med dålig avrinning i avloppet så var det en vän till mig som tipsade mig om att få det kollat. Han sa att det det kunde bli dyrt om det hände en olycka där ett rör brister som orsakar fuktskador på mitt hus. Sagt och gjort så ringde jag Spoltjänst och frågade om de kunde komma över och ta en titt på mina rör där hemma. De kom redan samma dag och spolade rent alla mina rör och de var snabba och effektiva. Nu luktar mitt hem inte unket längre och vattnet i samtliga brunnar och avlopp rinner undan omedelbart! Dessutom så är det där irriterande kluckandet borta och jag har ett bekymmer mindre. Vilken himla tur att jag inte gått längre med det här. Det hade kunnat kosta mig dyrt om jag hade väntat längre. Att underhålla sitt hus ordentligt ser jag som en investering som alla borde ha råd att kosta på sig!

Läckande kranar kan kosta i längden
En olycka kan stå dig dyrt

Spara till pensionen

Jag har insett att jag har börjat bli så gammal att jag måste börja pensionsspara på allvar. Det är inte så att jag inte har något sparande sedan tidigare, men jag måste lägga undan lite mer varje månad för att komma upp i tillräckliga summor.

Egentligen behöver jag inte prioritera bort något bara för att jag ökar summan på mitt månatliga sparande. Däremot kan jag inte riktigt bestämma mig om jag ska sätta in mer pengar på ett sparkonto eller om jag istället ska placera pengarna i lite olika fonder.

Räntor på bolån

Häromdagen satt jag och funderade på mina semesterplaner. Kände mig sugen på att göra något jag inte brukar göra. Oftast blir det en veckas charter på någon solig sandstrand och resten av semestern här hemma. Jag bor ju i lägenhet men har ganska länge funderat på att förändra mitt liv och kanske till och med köpa ett hus. Så där satt jag och funderade framför datorn och innan jag visste ordet av var jag helt uppslukad av en sida som handlade om räntor på bolån. Jag satt och funderade länge på var jag skulle vilja bo. Jag har släkt i Katrineholm och har tillbringat många av min barndoms sommarlov där, så nu har jag bestämt mig. Den här semestern styr jag kosan till vackra Katrineholm och vem vet, kanske hittar jag mitt drömhus och startar nästa kapitel i mitt liv som villaägare i Katrineholm.

Pimpa bilen

Jag fastnade i att surfa på bildelar häromdagen i samband med att jag skulle beställa nya däck. Jag har inte riktigt tänkt på vad vad man kan göra för att fixa till sin bil utan att det behöver kosta en förmögenhet. Man kan förbättra livet i bilen genom att göra den bekvämare och mer personlig. Precis som man gör med sitt hem. Något som verkligen kan göra stor skillnad är att klä om sätena i bilen. Jag är sugen på det men då gäller att tänka till lite kring det här med bilens andrahandsvärde på sikt. Jag tror inte det lönar sig att investera för mycket i något som tappar så snabbt i värde som en bil. En sak är dock säker, köp bildelar online om du vill göra en riktigt bra affär. När du köper direkt från mekanikern betalar du för dennes marginaler och ofta tjänar de mer på bildelarna än på arbetet. Detta innebär att du ibland får betala mer för arbetsinsatsen om du har med dig dina egna delar. För den som fixar själv med bilen är det dock ett givet val att köpa delar online.

En riktigt snygg bil